Ingredience:
200 g kuřecího masa (můžeme použít jakékoliv), rostlinný olej, šálek vody,
polévkové koření, čínské koření – směs, čínskou polévku, solamyl,
sojová omáčka, čerstvou nebo mraženou zeleninu, čerstvý chléb
POSTUP PŘÍPRAVY
Z čínské polévky si ušetříme polovinu dávky koření. Maso nakrájíme na
kostičky, prudce orestujeme na rozpáleném oleji, podlijeme půl šálkem vody,
posypeme kořením z polévky nebo směsí koření na čínu a dusíme asi 10 minut.
V misce rozšleháme jeden a půl lžičky Solamylu s troškou vody, přidáme dvě
lžíce sojové omáčky a vlijeme na pánev.Já nakonec přidávám (původně
zmražené) zeleninové lečo,ale smažit můžeme rovněž s jakoukoli čerstvou
zeleninou i mraženou, kterou máme po ruce. Jako příloha se mi osvědčily
nudle z čínské polévky, jejíž koření jsme použili na začátku vaření na maso.
Nudle jsou hotové během okamžiku a bezvadně se k tomu hodí. Je možno též
podáváme s chlebem, rýží nebo bramborem.
------------------------------
UZENÝ TOLSTOLOBIK 100g 22,90
regionální potravina Rybářství Klatovy
Vraťme se k moudrosti našich babiček. Posilněme svou imunitu silným vývarem, slepičí polévkou, ideálně pomalu, dlouze vařenou. Nabízíme kvalitní slepice 1. jakosti z českých chovů.
============
V listopadu jsme zahájili prodej BAŽANTŮ v peří. Mraž.kuchaný bažant je v prodeji po celý rok.
------------------------------------------------------------------------------------