Z porcí kapra stáhneme kůži, potom osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme olejem a postavíme asi na 2 hodiny do chladu. Potom v pánvi na zbylém rozehřátém oleji připravené porce kapra prudce po obou stranách opečeme, přendáme do kastrolu na rozehřáté máslo, k tomu přidáme v pivu namočené nevymačkané žemle, rozinky, sloupnuté a na nudličky nakrájené mandle a ořechy. Podlijeme trochou vývaru a v troubě pečeme do měkka. Jednotlivé porce upečeného kapra upravíme na talíř, přelijeme hustou omáčkou a ozdobíme citronem a petrželkou. Podáváme s bramborami.
------------------------------
============
Vraťme se k moudrosti našich babiček. Posilněme svou imunitu silným vývarem, slepičí polévkou, ideálně pomalu, dlouze vařenou. Nabízíme kvalitní slepice 1. jakosti z českých chovů. Od 11.4. prodáváme dokonce i chlazené.
============