Kapr pečený po labužnicku

  • 6 porcí kapra
  • 1 citron
  • 80 g oleje, 80 g másla
  • 40 g mandlí, 50 g jader vlašských ořechů
  • 50 g rozinek, 1/4 litru plzeňského piva
  • 80-120 g oloupaných žemlí
  • asi 1/4 l rybího vývaru na podlití
  • sůl, mletý pepř, petrželka

Z porcí kapra stáhneme kůži, potom osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme olejem a postavíme asi na 2 hodiny do chladu. Potom v pánvi na zbylém rozehřátém oleji připravené porce kapra prudce po obou stranách opečeme, přendáme do kastrolu na rozehřáté máslo, k tomu přidáme v pivu namočené nevymačkané žemle, rozinky, sloupnuté a na nudličky nakrájené mandle a ořechy. Podlijeme trochou vývaru a v troubě pečeme do měkka. Jednotlivé porce upečeného kapra upravíme na talíř, přelijeme hustou omáčkou a ozdobíme citronem a petrželkou. Podáváme s bramborami.

Aktuality

------------------------------

FARMÁŘSKÝ VÝROBEK

PODESTÝLKOVÁ

VEJCE "L"  4,90

------------------------


Info pro zákazníky

Od 31.8. prodáváme chléb z vyhlášeného plzeňského pekařství SEBERA. Dokonce i v sobotu.

Od středy 13.9. bude opět učňovské pečivo.

---------------------------------

Vraťme se k moudrosti našich předků, našich babiček. Posilněme svou imunitu silným vývarem, slepičí polévkou, ideálně pomalu, dlouze vařenou. Nabízíme kvalitní slepice 1. jakosti z českých chovů. Od 8.9. prodáváme

ČERSTVÉ

SLEPICE.

============

Přijmeme skladníka
na dvousměnný provoz 
(6-14 a 9-17)

============

Čerstvá drůbež, králíci a hnědá vejce pochází z českých chovů