FARFALLE S KVĚTÁKEM A SARDELOVÝMI ŘEZY

Ingredience:

1 květák (zhruba 750g), sůl, 400g farfalle (těstoviny-motýlci), 1 cibule, 3 stroužky česneku, 5 menších sardelových řezů, 3 snítky oregana, 3 lžíce olivového oleje, 250g sterilovaných kousků rajčat (sklenice), 2 lžíce másla, drcený pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY

Očištěný květák rozeberte na růžičky a opláchněte je. V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství osolené vody, vsypte těstoviny a přiveďte k varu. Vložte květák a znovu přiveďte k varu. Společně vařte podle návodu na obalu těstovin. Mezitím oloupejte cibuli a česnek a odděleně najemno nakrájejte. Sardelové řezy nakrájejte na nudličky o síle malíčku. Dobromysl najemno nasekejte. V pánvi rozehřejte olej a dejme zesklovatět cibuli i česnek. Přidejte sardelové řezy, dobromysl a kousky rajčat s nálevem. Nechejte přejít varem. Těstoviny s květákem sceďte, nechejte okapat a vložte do mísy. Přidejte sardelovou směs a máslo. Promíchejte, opepřete a ihned podávejte.

Aktuality

------------------------------

FARMÁŘSKÝ VÝROBEK

 

UZENÝ TOLSTOLOBIK 100g 22,90

regionální potravina Rybářství Klatovy


Info pro zákazníky

Vraťme se k moudrosti našich babiček. Posilněme svou imunitu silným vývarem, slepičí polévkou, ideálně pomalu, dlouze vařenou. Nabízíme kvalitní slepice 1. jakosti z českých chovů. 

============

V listopadu jsme zahájili prodej BAŽANTŮ v peří. Mraž.kuchaný bažant je v prodeji po celý rok.

 

------------------------------------------------------------------------------------

Čerstvá drůbež, králíci a vejce pochází z českých chovů