LAHODNÝ KRÁLÍK NA CIBULI
Ingredience:
Králík, asi 6-7 ks cibule, slanina-neboli slaný uzený špek-nešetřit.., sůl, bobkový list, nové koření, pepř celý, cca 1-2 hrnky vody a kousek másla
POSTUP PŘÍPRAVY
Cibuli nakrájíme nahrubo, vložíme do pekáče, na cibulku položíme naporcovaného, slaninou prošpikovaného králíka - komu se nechce špikovat, jako mně, tak slaninku jen vloží navolno do pekáče, osolíme,přidáme pepř asi 10 kuliček, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, zalijeme 1-2 hrnky vody a navrch položíme kousek másla. Pod pokličkou v troubě dusíme, až maso opadává od kosti, NEUŽÍRAT-JELIKOŽ JE TO OPRAVDU LAHODA NA JAZYKU :o)), chvíli před koncem odstranit pokličku a nechat masénko zezlátnout, vody aby bylo tak asi 2 cm, vznikne sos z cibulky a potom je to hotové. Maso můžeme podávat s kostí, nebo bez-obrané, jako příloha se hodí chléb nebo knedlíček, my máme rádi čerstvý chléb, kterým nabíráme sos.
Nebojte se množství cibule, pečením a dušením se zcela rozpustí a je z ní lahodná šťáva..
Aktuality
------------------------------
FARMÁŘSKÝ VÝROBEK
PODESTÝLKOVÁ
VEJCE "L" 4,90Kč
------------------------
Info pro zákazníky
Od 31.8. prodáváme chléb z vyhlášeného plzeňského pekařství SEBERA. Dokonce i v sobotu.
Od středy 13.9. bude opět učňovské pečivo.
---------------------------------
Vraťme se k moudrosti našich předků, našich babiček. Posilněme svou imunitu silným vývarem, slepičí polévkou, ideálně pomalu, dlouze vařenou. Nabízíme kvalitní slepice 1. jakosti z českých chovů. Od 8.9. prodáváme
ČERSTVÉ
SLEPICE.
============
Přijmeme skladníka
na dvousměnný provoz
(6-14 a 9-17)
============
Čerstvá drůbež, králíci a hnědá vejce pochází z českých chovů