LAHODNÝ KRÁLÍK NA CIBULI

Ingredience:

Králík, asi 6-7 ks cibule, slanina-neboli slaný uzený špek-nešetřit.., sůl, bobkový list, nové koření, pepř celý, cca 1-2 hrnky vody a kousek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme nahrubo, vložíme do pekáče,  na cibulku položíme naporcovaného, slaninou prošpikovaného králíka - komu se nechce špikovat, jako mně, tak slaninku jen vloží navolno do pekáče, osolíme,přidáme pepř asi 10 kuliček, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, zalijeme 1-2 hrnky vody a navrch položíme kousek másla. Pod pokličkou v troubě dusíme, až maso opadává od kosti, NEUŽÍRAT-JELIKOŽ JE TO OPRAVDU LAHODA NA JAZYKU :o)), chvíli před koncem odstranit pokličku a nechat masénko zezlátnout, vody aby bylo tak asi 2 cm, vznikne  sos z cibulky a potom je to hotové. Maso můžeme podávat s kostí, nebo bez-obrané, jako příloha se hodí chléb nebo knedlíček, my máme rádi čerstvý chléb, kterým nabíráme sos.
Nebojte se množství cibule, pečením a dušením se zcela rozpustí a je z ní lahodná šťáva..

Aktuality

------------------------------

FARMÁŘSKÝ VÝROBEK

SVÁTEČNÍ KLOBÁSA

100g - 19,90

Jirgl Manětín


Info pro zákazníky

Nabízíme levné jednou použité

3L a 5L plastové kbelíky s víčkem. Zcela čisté - umyté v myčce. Cena od 7Kč.

============

Státní svátek 1.5.

  ZAVŘENO

============

 

Prosíme zákazníky,  vstupujte tak, aby maximální počet zákazníků nepřekročil 6.

====================

přijímáme objednávky

na čerstvé krůty

===================

Vraťme se k moudrosti našich předků, našich babiček. Posilněme svou imunitu silným vývarem, slepičí polévkou, ideálně pomalu, dlouze vařenou. Nabízíme kvalitní slepice 1. jakosti z českých chovů.

====================

Přijmeme prodavačku(e)

na 2směnný provoz (7-15 a 9-17)

====================

Čerstvá drůbež, králíci a hnědá vejce pochází z českých chovů