VÝTEČNÉ KUŘECÍ S TATARKOU

Ingredience:

Pro 4 osoby: 600 g kuřecího masa(může být cokoliv - prsa, stehýnka,špalíčky dle chuti) , 2 větší cibule, sůl, pepř, máslo na vymazání pekáčku,tatarka light(může být i obyč.), sýr eidam plátky 100-150g, popř. šunka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymažeme si pekáček kouskem másla (nemusí být - cibule pustí dost šťávičky), na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli,pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti.Potom zalijeme celou tatarkou-stačí malá (já ředím tatarku půlkou bílého jogurtu asi 75g). A nakonec zakryjeme plátky sýra. Nejprve pečeme asi 20 min na 250 C° zakryté, poté odkryjeme a ještě pečeme, aby sýr pěkně zrůžověl. Cibulka pustí dost šťávy, tatarka udělá taky své......takže masíčko je náramně šťavnaté a křehoučké. Na přilepšenou možno přidat na vrstvu masa i šunku....Je to jednoduché a výborné....
Jako příloha se hodí skoro cokoliv.

Aktuality

------------------------------

FARMÁŘSKÝ VÝROBEK

PODESTÝLKOVÁ

VEJCE "L"  4,90

------------------------


Info pro zákazníky

Od 31.8. prodáváme chléb z vyhlášeného plzeňského pekařství SEBERA. Dokonce i v sobotu.

Od středy 13.9. bude opět učňovské pečivo.

---------------------------------

Vraťme se k moudrosti našich předků, našich babiček. Posilněme svou imunitu silným vývarem, slepičí polévkou, ideálně pomalu, dlouze vařenou. Nabízíme kvalitní slepice 1. jakosti z českých chovů. Od 8.9. prodáváme

ČERSTVÉ

SLEPICE.

============

Přijmeme skladníka
na dvousměnný provoz 
(6-14 a 9-17)

============

Čerstvá drůbež, králíci a hnědá vejce pochází z českých chovů